City krijgt groen licht voor stadionuitbreiding

Manchester City heeft van de gemeenteraad in Manchester toestemming gekregen om het Etihad Stadium te verbouwen. Dat meldt de BBC donderdag. City is van plan om achter beide doelen een derde ring toe te voegen met elk 6.250 nieuwe zitplaatsen.

Aan het veld worden nog eens 2.000 stoeltjes erbij geplaatst. De capaciteit van het Etihad Stadium gaat daardoor van 48.000 naar ongeveer 62.000 zitplaatsen. City wil dat de stadionuitbreiding bij het begin van het seizoen 2015/16 afgerond is. The Citizens verhuisden in 2003 naar het Etihad Stadium. Daarvoor speelde de club jarenlang op Maine Road.

Na de uitbreiding is het Etihad Stadium het op één na grootste clubstadion van Engeland. Nu is het Emirates Stadium van Arsenal nog de nummer twee met iets meer dan 60.000 zitplaatsen. Old Trafford is met een capaciteit van bijna 76.000 stoeltjes het grootste Engelse clubstadion.

Het stadion van City, dat voorheen het City of Manchester Stadium heette, werd in 2002 geopend ter gelegenheid van de Commonwealth Games. Er konden toen 38.000 toeschouwers naar binnen. Nadat de atletiekbaan was vervangen voor tribunes, ging de capaciteit voor het eerst omhoog.