Eierwerper Bieber mogelijk vervolgd voor vandalisme

De politie van Los Angeles heeft de zaak van het eierengooien van Justin Bieber overgedragen aan de openbaar aanklager. De agenten adviseren dat de zanger wordt aangeklaagd wegens vandalisme, meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

Het Canadese tieneridool zou begin vorige maand het huis van zijn buurman hebben bekogeld met eieren. Bieber richtte hierbij rond de twintigduizend dollar schade aan. Dat geldt als ernstig misdrijf. Als de 19-jarige Bieber schuldig wordt bevonden van zo'n misdrijf levert dat hem een strafblad op. Ook kan hij in de cel belanden.

Bieber heeft nog meer problemen met justitie. Zo moet hij volgende maand voor de rechter in Florida verschijnen omdat hij eind vorige maand werd opgepakt. De zanger zat onder invloed van marihuana en medicijnen achter het stuur, verzette zich tegen de arrestatie en reed met een ongeldig rijbewijs.

Ook in zijn vaderland Canada moet hij naar de rechtbank. Hij gaf zichzelf vorige week aan omdat hij een limousinechauffeur meerdere malen zou hebben geslagen.