PSH nam geen vervuilde heroïne

De heroïne die na de dood van Philip Seymour Hoffman werd gevonden in zijn appartement was niet vervuild. Dat zeggen bronnen bij de politie. De afgelopen tijd overleden in de Verenigde Staten verschillende mensen na het gebruik van heroïne die werd versneden met fentanyl, een stof die ongeveer hetzelfde werkt als morfine maar vele malen sterker is.

Uit onderzoek is ook gebleken dat Hoffman, die zondag op 46-jarige leeftijd overleed, op de dag voor zijn dood in totaal 1200 dollar opnam uit een pinautomaat in een supermarkt vlak bij zijn huis. In zijn appartement werd verder buprenorphine aangetroffen, een drug die wordt gebruikt om een heroïneverslaving te behandelen. Zoals eerder al naar buiten kwam lagen er ook meer dan vijftig plastic envelopjes met heroïne in Hoffmans huis, net als naalden en een verkoolde lepel.

Frank E. Campbell Funeral Home is ondertussen bezig met de voorbereidingen voor de begrafenis van Hoffman. Volgens het bedrijf, dat ook de uitvaart verzorgde van onder anderen Jackie Kennedy en James Cagney, wil de familie van Hoffman een privédienst. De acteur wordt vrijdag begraven.


Philip Seymour Hoffman nam geen vervuilde heroïne (Foto: Novum)