Dood PSH geen gevolgen voor The Hunger Games

Het overlijden van Philip Seymour Hoffman heeft geen gevolgen voor de aanstaande The Hunger Games-films. De acteur, die dit weekeinde op 46-jarige leeftijd dood werd gevonden in zijn appartement, had het grootste gedeelte van zijn scènes voor zijn heengaan opgenomen. Distributeur Lionsgate laat weten dat de verschijningsdatum van The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en Part 2 onveranderd blijft.

"Philip Seymour Hoffman was een uniek talent en één van de begaafdste acteurs van onze generatie", laat Lionsgate weten aan film- en tv-vakblad Variety. "We prijzen ons gelukkig dat hij onze Hunger Games-familie heeft verrijkt. Dat wij hem verliezen in zijn hoogtijdagen is een tragedie en ons diepste medeleven gaat uit naar Philips familie."

Hoffman voegde zich bij de cast voor het vorig jaar verschenen tweede deel The Hunger Games: Catching Fire. The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 en Part 2 verschijnen op respectievelijk 21 november dit jaar en 20 november 2015. Het was al voor Hoffmans overlijden duidelijk dat Part 2 het laatste deel zou worden. Alle boeken waar de reeks op is gebaseerd zijn dan namelijk verfilmd.


Dood Hoffman geen gevolgen voor The Hunger Games (Foto: Novum)