[Coppa Italia] Seedorf sneuvelt met Milan

Clarence Seedorf is er niet in geslaagd ook zijn tweede wedstrijd als coach van AC Milan succesvol af te sluiten. De vorige week aangestelde Nederlander werd woensdag met zijn ploeg door Udinese uitgeschakeld in de kwartfinale van het Italiaanse bekertoernooi: 1-2. Zondag had Seedorf bij zijn debuut nog gewonnen van Hellas Verona in de Serie A.

Mario Balotteli, die zondag ook al scoorde, zette Milan met een vroege goal nog wel op het goede spoor. Een door Urby Emanuelson veroorzaakte strafschop leidde uiteindelijk de Milanese ondergang in. Luis Muriel faalde in de 41e minuut niet vanaf de penaltystip en zag ploeggenoot Nicolas Lopez twaalf minuten voor tijd de winnende maken.

Dinsdag drong Kevin Strootman met AS Roma wel door tot de laatste vier. Napoli, Lazio, Fiorentina en Siena strijden nog voor een plek in de halve finale.