Emanuelson: "Milan wil mijn contract verlengen"

In de schaduw van de komst van Clarence Seedorf naar AC Milan heeft ook Urby Emanuelson contractnieuws uit Milaan. De 27-jarige verdediger annex middenvelder beschikt over een aflopende verbintenis, maar heeft de intentie om de samenwerking met de Milanese grootmacht te verlengen.

Die intentie wordt gedeeld door de clubleiding, zo laat hij De Telegraaf weten. "Ik heb een gesprek met vicevoorzitter Adriano Galliani en Silvio Berlusconi gehad", aldus de Amsterdammer tegenover het dagblad. "Zij staan ervoor open met me door te gaan, spraken de intentie uit om mijn contract te gaan verlengen. Maar het is nog niet zover en er is nog geen afspraak gepland. Ze hebben nu wel andere dingen aan hun hoofd."

Emanuelson doelt daarmee op de aanstelling van Seedorf als nieuwe hoofdtrainer. De voormalig international levert zijn contract als speler bij het Braziliaanse Botafogo in om een avontuur als oefenmeester aan te gaan.

Die overstap wordt met gemengde gevoelens ontvangen door Emanuelson. "Natuurlijk ben ik blij voor en benieuwd naar Clarence. Maar een ontslag van een trainer is nooit leuk. Ik baal dat we Massimiliano Allegri niet hebben kunnen helpen. Het was niet zijn schuld dat we zondag bij Sassuolo hebben verloren. We verwijten onszelf als spelers veel. De trainer heeft ons in de kleedkamer op Milanello gedag gezegd en succes gewenst. Dat was een pijnlijk moment."

Het jeugdexponent van Ajax heeft een goede band met zijn nieuwe trainer. "Bij mijn komst naar AC Milan, begin 2011, heeft hij me samen met Mark van Bommel en Zlatan Ibrahimovic opgevangen en begeleid. Mijn respect voor Clarence is er altijd geweest. Ook voor hetgeen waar hij voor staat. Dus ik kijk uit naar de samenwerking met hem."

Emanuelson denkt dat Seedorf over de juiste eigenschappen beschikt om zijn trainersloopbaan tot een succes te maken. "Hij is nu mister, zoals ze de trainer in Italië noemen. En dat past ook wel weer bij hem. Clarence was een geweldige voetballer, heeft voetbalverstand en is heel intelligent. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een heel goede trainer te worden. Als speler had hij altijd al een bepaalde visie. Maar toch is het afwachten. Over zijn kwaliteiten als coach kan ik gewoon heel weinig zeggen, omdat ik hem niet als trainer ken. Ik hoop dat hij het hier op de rails kan krijgen."