Seedorf per direct trainer van AC Milan

Na het ontslag van Massimiliano Allegri is de geruchtenmolen rondom de trainersfunctie van AC Milan op gang gekomen. Clarence Seedorf is kandidaat om het volgend seizoen over te nemen.

AC Milan verloor afgelopen weekeinde met 4-3 van Sassuolo en dat kwam trainer Massimo Allegri duur te staan. Maandag maakte de club bekend dat de coach op non-actief is gesteld.

Tevens liet de club weten dat Mauro Tassotti momenteel de leiding over de trainingen heeft bij de Rossoneri. Tot aan het einde van dit seizoen is de 53-jarige Italiaan de trainer van Milan, maar voor het komende seizoen kiest de clubleiding waarschijnlijk voor een nieuwe naam.

De namen van Clarence Seedorf en Filippo Inzaghi worden genoemd en de Nederlander staat wel open voor de functie. "Clarence heeft alle benodigde papieren om aan de slag te gaan. Hij heeft de procedures voor zijn trainersdiploma doorlopen in Nederland en Brazilië", laat zaakwaarnemer Deborah Martin weten aan La Gazzetta dello Sport.

"Ik ben bij zijn transfer naar Botafogo betrokken geweest en hij heeft een clausule in zijn contract waardoor hij zonder transfersom kan vertrekken, mits hij niet speelt voor een andere club." Een functie als trainer van AC Milan is derhalve een optie.

De 37-jarige Seedorf speelt momenteel bij het Braziliaanse Botafogo, maar kwam tussen 2002 en 2012 uit voor AC Milan. In die periode won hij onder meer tweemaal de Champions League met de Italiaanse club.

Update 18.16 uur

Clarence Seedorf mag per direct aan de slag als trainer bij AC Milan aldus Voetbal International. De 37-jarige Nederlander vertrekt met onmiddelijke ingang bij zijn club Botafogo en zal komend weekend voor het eerst plaatsnemen op de bank bij de Italiaanse club. Woensdag reist Seedorf af naar Milaan om alles af te ronden.