Allegri bevestigt vertrek bij Milan

Massimiliano Allegri heeft zondag bevestigd dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt als trainer van AC Milan. De 46-jarige Italiaan bracht algemeen directeur en vicevoorzitter Adriano Galliani reeds voor Kerstmis op de hoogte van zijn besluit.

"Ik wil mijn vier jaar bij Milan op de best mogelijke manier afsluiten", vertelde Allegri, meldt de Italiaanse krant La Repubblica. "Wat er ook gebeurt, ik heb mijn besluit genomen."

Allegri volgde in 2010 de Braziliaan Leonardo op en veroverde in zijn eerste seizoen de Italiaanse titel. Daarna ging het echter minder met de Rossoneri. Momenteel staat de ploeg dertiende in de Serie A. Milan staat wel in de achtste finales van de Champions League, waarin Atletico Madrid de tegenstander is.

Clarence Seedorf is in beeld om Allegri te vervangen. De Nederlander, die nu nog voor het Braziliaanse Botafogo speelt, was tussen 2002 en 2012 actief in San Siro. Hij zou de voorkeur genieten van preses Silvio Berlusconi, die Jaap Stam bovendien als assistent wil hebben.