Van Persie nadert rentree tegen Chelsea

Robin van Persie werkt hard aan zijn herstel. De aanvaller van Manchester United hoopt volgende week tegen Chelsea zijn rentree te maken. De Oranje-international raakte in december geblesseerd aan zijn dijbeen tijdens het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk.

Sindsdien moest de Rotterdammer vanaf de kant toekijken, maar zijn rentree is niet ver weg, weet Goal te melden. Van Persie heeft de afgelopen weken individueel getraind met fitness-trainer Arno Philips van PSV. De aanvaller gaat nu de laatste fase van zijn revalidatie in, en is inmiddels teruggekeerd naar Carrington, het trainingscomplex van Manchester United.

Bronnen binnen de club bevestigen dat Van Persie bij United nog een speciaal programma krijgt, zodat hij zo snel mogelijk weer inzetbaar is. De wedstrijd van zaterdag tegen Swansea City komt nog te vroeg, maar Van Persie richt zich op het uitduel bij Chelsea, acht dagen later.

De aanstaande terugkeer van de spits is goed nieuws voor manager David Moyes, die de afgelopen acht wedstrijden geen beroep kon doen op de Nederlander. Het gehele seizoen kampt Van Persie al met diverse blessures, maar evengoed kwam hij tot tien doelpunten in zestien duels.

De afwezigheid van Van Persie heeft United overigens geen goed gedaan. De club zit in een moeilijke periode en leed afgelopen dinsdag de derde nederlaag op rij. Moyes kan ook al enkele weken geen beroep doen op die andere sterspeler; Wayne Rooney. Het is niet precies duidelijk wanneer de Engelse aanvaller weer inzetbaar is.