Assistenten Wenger langer bij Arsenal

Arsenal staat op het punt om de contracten van de technische staf van Arsène Wenger te vernieuwen. De assistenten van Wenger gaan bijtekenen tot medio 2016, weet Goal te melden.

Het gaat onder meer om assistent-coach Steve Bould, eerste teamcoaches Neil Banfield en Boro Primorac, keeperstrainer Gerry Peyton en fitnesscoach Tony Colbert. In oktober onthulde Goal al dat Wenger zelf ook met Arsenal een overeenkomst had bereikt. De Franse manager blijft tot en met het seizoen 2015/16 verbonden aan The Gunners. Het nieuws werd nog niet door de club bevestigd, maar de contracten liggen klaar en alleen de laatste formaliteiten moeten nog worden afgerond.

Als Wenger zijn nieuwe contract uitdient, is hij precies twintig jaar de manager van Arsenal. Bij zijn nieuwe verbintenis krijgt de Franse oefenmeester hetzelfde salaris als nu, een slordige 9,1 miljoen euro per jaar. Zijn huidige contract verloopt komende zomer.

Onder leiding van de 64-jarige Wenger staat Arsenal momenteel bovenaan in de Premier League. De Londense grootmacht hoopt voor het eerst sinds 2004 weer kampioen van Engeland te worden. Een jaar later pakten The Gunners voorlopig hun laatste prijs, namelijk de FA Cup.