Koeman: "Selectie bij Feyenoord te groot"

Feyenoord vertrekt maandag zonder Sekou Cissé en Ruud Vormer naar Marbella. Volgens Ronald Koeman zijn er meer spelers die zullen achterblijven.

Vormer staat een tijdje buitenspel met een blessure, terwijl het contract van Cissé vrijdag ontbonden is. "De club probeert keuzes te maken. Aan een aantal spelers is aangegeven dat er geen toekomst voor hen meer is bij Feyenoord. De selectie is duidelijk te groot", vertelt trainer Koeman volgens De Telegraaf.

"Daarom blijven er komende week spelers thuis. Maar spelers hebben nu eenmaal een contract en het ligt aan henzelf om te bepalen of ze hier blijven zitten of voor een andere club kiezen." Feyenoord hervat het seizoen over twee weken met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Drie dagen later is de bekerkraker tegen Ajax.

Eerst gaan de Rotterdammers dus naar Marbella. "Voor de competitie hervatten hebben we twee oefenwedstrijden, eentje tegen Excelsior en een tegen FC Basel in het trainingskamp in Spanje. Het jaar 2013 is prachtig afgesloten met een sterke serie. Die lijn moeten we doortrekken als we iets moois willen bereiken."

"We hebben nu twee seizoenen heel dicht bij een hoofdprijs gezeten. Dit seizoen is geslaagd als we een prijs winnen", besluit Koeman. Feyenoord bezet nu plaats vier in de Eredivisie. De ploeg heeft vier punten minder dan Ajax en Vitesse.