Daley Blind kijkt terug op succesvol 2013

Voor Daley Blind was 2013 een geslaagd jaar. De middenvelder blikt terug op een aantal hoogtepunten uit de afgelopen twaalf maanden. De linkspoot werd aan het einde van afgelopen seizoen uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar.

Op de officiële website van de Amsterdammers laat Blind weten hoe hij het afgelopen jaar heeft ervaren. "Eerst was daar in mei de uitverkiezing tot Ajacied van het Jaar. Een hele eer vond ik dat. Het gaf het derde kampioenschap op rij extra glans. Het bijbehorende beeldje heeft een mooie plaats in mijn huis gekregen."

"Wat er voor mij dit kalenderjaar met name uitsprong waren de wedstrijden in de UEFA Champions League. Ik denk dan vooral terug aan de overwinning op FC Barcelona in onze eigen ArenA", vervolgt de verdediger annex middenvelder.

"Net als in de voorgaande jaren zaten we opnieuw in een heel sterke poule. En opnieuw hebben we tot de laatste seconde kans gehouden om de volgende ronde te bereiken. Dat we het dit jaar opnieuw niet hebben gehaald, blijft natuurlijk zuur."

Blind spreekt verder van nog twee speciale momenten: "Allereerst mijn 'nieuwe' positie op het middenveld. Sinds de uitwedstrijd tegen FC Twente ben ik daar vrijwel iedere wedstrijd blijven staan. Helemaal nieuw was die rol trouwens niet, want ik heb vroeger in de jeugd ook vaak op zes gespeeld. "

"Ten tweede vond ik het heel bijzonder dat ik laatst in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag de aanvoerdersband mocht dragen. Daar droom je als kleine jongen van", aldus de Oranje-international.

"Als ik alles zo op een rijtje zet, lijken veel dingen samen te zijn gekomen in 2013. Ik steek goed in mijn vel en verkeer al langere tijd in een goede vorm. Gelukkig heb ik geen terugval gehad. Ik doe mijn best om dat goede gevoel zo lang mogelijk te koesteren."