De Boer verwachtte meer van eerste seizoenshelft

De hoge verwachtingen die Ajax-trainer Frank de Boer aan het begin van het seizoen had zijn niet ingelost. Dat zei de coach vrijdag op een persconferentie. De Boer is vooral ontevreden over de prestaties in uitwedstrijden en de Champions League. De club staat tweede in de Eredivisie op twee punten van Vitesse en strijdt internationaal nog mee in de Europa League.

"De verwachtingen die we vooraf hadden sluiten niet aan bij de uitslagen dit seizoen", liet De Boer weten. "Vooral in uitwedstrijden hebben we te veel punten verspeeld. Ook het niet behalen van de tweede ronde in de Champions League, was een teleurstelling." Ajax wist in de eerste zeven uitwedstrijden, Eredivisie en Europa, niet te winnen.

Positief was de 42-jarige trainer over het dominante spel van de Amsterdammers. "We hebben als team, zeker qua tactisch vermogen, stappen gemaakt. Uiteindelijk ben ik wel tevreden over hoe we in de meeste wedstrijden gespeeld hebben."

De coach hoopt zondag bij Roda JC beter te spelen dan vorige week in Leeuwarden. "Afgelopen week was Ajax-onwaardig." Davy Klaassen maakte in de wedstrijd tegen SC Cambuur pas in de blessuretijd de winnende treffer. "We moeten terug naar de basis. Wil je met een goed gevoel de tweede seizoenshelft in gaan, dan moet je winnen."