South Park-game gecensureerd in Australië

De Australische versie van South Park: The Stick of truth is, na twee eerdere afwijzingen, alsnog goedgekeurd door de Australian Classification Board. Om de game in Australië te kunnen uitbrengen hebben de makers echter wel een deel van het spel moeten verwijderen.

Het gaat naar verluidt om een scène waarin de hoofdpersoon een alien anal probe krijgt toegediend, een heel bekende scène uit de South Park-serie. In plaats van de cutscene krijgen Australische gamers straks een plaatje van een huilende koalabeer te zien met een tekst die beschrijft wat er gebeurt.

Ondanks dat Australië sinds enige tijd een 18+-rating heeft, is de Classification Board van mening dat games die seks, drugsgebruik of verslaving, geweld of opstand en/of stuitende dingen afbeelden of uiten die tegen de geaccepteerde moraal van volwassenen ingaat, niet zijn toegestaan.

Nadat de eerste, onbewerkte versie van de game al was afgewezen hebben de makers een tweede versie gemaakt waarin de betreffende scène 'milder' werd getoond. Ook deze bijgewerkte versie is afgewezen door de Classification Board, waardoor de makers gedwongen waren de scène in zijn geheel te verwijderen uit de Australische versie van de game.

South Park: The Stick of Truth komt in maart 2014 uit op PlayStation 3, Xbox 360 en pc.