FOK! wat een weer... Overwegend bewolkt

Moggé! Nog steeds trekken diepe depressies ruim ten noorden van ons langs en blijven zwakke storingen zich vastlopen tegen een hogedrukgebied boven Centraal-Europa. In de Alpen is het daardoor prachtig weer, maar er mag wel wat sneeuw bij vallen inmiddels. Wij blijven voorlopig nog even een saai weerbeeld houden.

In de afgelopen nacht viel er vooral in het westen en noorden wat regen en deze regen trekt vanochtend dan geleidelijk verder naar Duitlsand toe weg. Elders is het dan al meest droog geworden, maar het lijkt erop dat het wel overwegend bewolkt zal blijven vandaag. Ik vlak de zon niet helemaal uit, doch de opklaringen lijken wel beperkt te blijven. Na een boterzachte maandag met kwikstanden tot 14 graden, moeten we het vanmiddag doen met een graad of 9. In het zuidoosten kan het echter nog wel 11 graden worden. De wind is zwak tot matig en kan uit elke hoek komen.

Rond de kerstdagen zou er in de buurt van IJsland een enorme depressie tot ontwikkeling moeten komen. In hoeverre haar invloed tot ons land zal reiken is nog niet zeker. Maar dat de Kerst groen gaat verlopen is wél zo goed als zeker.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Blue
De blauwe lucht, een windje en een zachte temperatuur. Prima wandelweer voor D_tje.

 ZonsoQltel
De zonsondergang was bij qltel in Goch zeer fraai, met heel heldere luchten.