[EL] Lens overwintert Europees met Kiev

Dynamo Kiev heeft donderdag de laatste 32 van de Europa League bereikt. De ploeg van Jeremain Lens won na een achterstand met 3-1 van Rapid Wien. Lens maakte in Kiev de gelijkmaker. Racing Genk is poulewinnaar geworden in poule G. De Belgische formatie van trainer Mario Been won uit bij FC Thun met 1-0. Genk, dat al zeker was van de tweede ronde, heeft vier punten meer dan Kiev.

In poule H plaatsten Sevilla en Slovan Liberec zich. Sevilla, dat aan een punt genoeg had, won met 2-0 bij SC Freiburg en deed de Duitsers zo de das om. Liberec was namelijk in Portugal met 2-1 Estoril-Praia de baas en wipte daarom over Freiburg heen.

Ook Real Betis zit in de tweede ronde. De ploeg uit Sevilla speelde met 0-0 gelijk tegen HNK Rijeka en dat was voldoende voor de tweede stek in poule I. Het al geplaatste Olympique Lyon zorgde er bovendien voor dat Vitoria Setubal Betis niet meer kon bedreigen en won met 2-1.

Trabzonspor en Lazio waren in poule J al zeker van de tweede ronde. De twee clubs streden in Rome om de poulewinst. Omdat het duel in 0-0 eindigde ging de eerste plaats naar Trabzonspor. Apollon Limassol verloor thuis met 2-0 van Legia Warschau. Voor de Poolse formatie waren dat de eerste punten in dit Europese seizoen.

Tottenham Hotspur bleef foutloos in poule K door Anzji Machatsjkala met 4-1 te overklassen. Roberto Soldado scoorde een hattrick voor de Engelse ploeg die net als zijn Russische tegenstander al geplaatst was voor de tweede ronde. Sheriff Tiraspol was met 2-0 te sterk voor het Noorse Tromsø.