Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 51

Deze week brengt ons niet veel grote titels, maar wel diversiteit. Zo is er de biografische film over de onlangs overleden Nelson Mandela, een animatie over Tarzan, een comedy met een viertal oude rotten uit Hollywood, natuurfilms, dinosaurussen en zelfs Charlie Chaplin. Voor ieder wat wils, wellicht.

Mandela: Long Walk To Freedom

Mandela: Long Walk To Freedom, gebaseerd op de gelijknamige autobiografie, neemt je mee op de indrukwekkende levensreis van Nelson ‘Madiba’ Mandela en biedt een unieke en eerlijke visie op de ontstaansgeschiedenis van een modern icoon.

Tarzan

Tarzan is een weeskind dat in de jungle wordt opgevoed door apen wanneer zijn ouders omkomen bij een tragisch helikopterongeluk. Tarzans jarenlange leven in de jungle geven hem bijzondere vaardigheden, vaardigheden die hij hard nodig zal hebben wanneer de huurlingen van Greystoke Energies de jungle dreigen te vernielen. Gelukkig ontmoet hij de mooie Jane die hem helpt. Zij opent zijn ogen voor een hele nieuwe wereld, en hij doet hetzelfde bij haar.

Walking With Dinosaurs

Walking With Dinosaurs – The 3D Movie is het grootste 3D spektakel van de laatste 70 miljoen jaar. De tijd dat de dinosaurussen over deze planeet liepen.

Last Vegas

Een heerlijke feelgoodfilm over de vriendschap van vier vrienden, gespeeld door topacteurs: Robert DeNiro, Morgan Freeman, Michael Douglas en Kevin Kline.

Amazonia

Amazonia is een film over het bijzondere avontuur van een kleine held in de krachtige natuur.

In Bloom

Dit semi-autobiografische verhaal vertelt op een krachtige, intieme manier over een onverwoestbare vriendschap en twee meisjes die eeuwenoude tradities trotseren.

Samsara

Gefilmd over een periode van bijna 5 jaar en in 25 landen toont Samsara ons heilige plaatsen, rampgebieden, industriële landschappen en natuurwonderen. Samsara is een film zonder dialoog en beschrijvende teksten en is daardoor niet een traditionele documentaire maar een werk dat de toeschouwer inspireert, geholpen door de sublieme beelden en zinnelijke muziek die het oude en het moderne vermengt.

Modern Times

Heruitgave van deze stille film van Charlie Chaplin.

Avant L'Hiver

Paul is een gesettelde zestigjarige neurochirurg. Getrouwd met de prachtige Lucie, lijkt hij het perfecte leven te leiden. Maar plots krijgt hij thuis en op zijn werk anonieme boeketten rode rozen geleverd.

(trailer is alleen beschikbaar in het Frans en niet ondertiteld)

Al dit moois is vanaf deze week te zien in de bioscoop.