Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 50

We maken weer een reis naar Midden-Aarde, deze week, in het tweede deel van de Hobbit-trilogie. Strijdend om de aandacht zijn daarnaast twee Disney-releases en een opvallend hoog aantal Nederlandse producties. Het is duidelijk dat de kerstvakantie steeds dichterbij komt.

The Hobbit: The Desolation of Smaug

In de tweede Hobbit-film vervolgen we de avonturen van hoofdpersoon Bilbo Baggins, die samen met de tovenaar Gandalf en dertien dwergen, aangevoerd door Thorin Oakenshield, op weg is naar de Lonely Mountain in het verloren dwergenrijk Erebor.

Saving Mr. Banks

Tweevoudig Academy Award–winnaar Emma Thompson en tweevoudig Oscar-winnaar Tom Hanks spelen de sterren van de hemel in Disney’s Saving Mr. Banks, geïnspireerd op het bijzondere, onbekende achtergrondverhaal hoe Disney’s klassieker Mary Poppins op het witte doek tot leven kwam.

Frozen

Stap mee in de ijskoude wereld van Frozen en zie hoe Anna haar uiterste best doet om het hart van haar zus te laten smelten.

Soof

Soof - kort voor Sophie - (Lies Visschedijk) nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper (Fedja van Huêt) en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: "is this all there is?"

Mees Kees Op Kamp

In Mees Kees op Kamp, gebaseerd op het succesvolle boek van Mirjam Oldenhave, volgen we Mees Kees, Tobias en Sep tijdens het kamp met de hele klas.

The Lunchbox

Huisvrouw Ila is aan een nieuwe poging begonnen om wat meer pit in haar huwelijk te brengen. Ze volgt een tip van haar buurvrouw en bereidt de lekkerste maaltijden voor de lunchbox van haar echtgenoot. Per ongeluk belandt deze op het bureau van de ongelukkige en eenzame kantoormedewerker Saajan (Irrfan Kahn, Slumdog Millionaire, Life of Pi). Als Ila dit ontdekt, stopt ze een briefje in de trommel. Het is het begin van een lange lunchtrommel-correspondentie, die de twee gebruiken om hun hart te luchten. Er groeit iets moois.

Free Birds

Free Birds is een doldwaas, hilarisch animatieavontuur voor jong en oud van de makers van Shrek en Chicken Run.

69: Liefde Seks Senior

In deze documentaire vertellen ouderen op een ontwapenende en ontroerende manier over wat velen zich slecht kunnen voorstellen: een seksleven op gevorderde leeftijd.

Il Futuro

Als haar ouders omkomen bij een auto-ongeluk, stort Bianca’s wereld in elkaar. Samen met haar broer Tomas, voor wie ze nu verantwoordelijk is, blijft ze achter in het grote familieappartement in Rome. Bianca heeft moeite zich staande te houden in een voor haar surreële situatie. Haar leven wordt nog gecompliceerder als Tomas’ vrienden zichzelf uitnodigen en besluiten in het appartement te blijven wonen. Ze willen Bianca gebruiken bij de beroving van een blinde kluizenaar en overtuigen haar om hem te verleiden. Maar juist bij deze oudere B-acteur en voormalige Mr. Universe begint Bianca zich langzaam weer normaal en geaccepteerd te voelen.

Finn

Finn is een spannende en ontroerende kerstfilm over de 9-jarige Finn die graag viool wil leren spelen, ondanks dat het niet mag van zijn vader.

(een trailer van deze film is momenteel niet beschikbaar)

Poetins Olympische droom

De film vertelt het ware verhaal van het huidige Rusland en in het bijzonder van de stad Sotsji op een manier die recht doet aan het land, maar tegelijkertijd ook laat zien dat deze duurste Olympische Spelen aller tijden, een nachtmerrie voor zowel mens als natuur zijn.

(van deze documentaire is geen trailer bekend)

Haast je naar de bioscoop om al dit moois te zien. Bovenstaande films draaien allen vanaf deze week in de Nederlandse filmtheaters.