Ferrari geeft toe gefaald te hebben

Pat Fry geeft toe dat het vanaf de race in Canada mis is gegaan met Ferrari. De technisch directeur weigert de windtunnel de schuld te geven maar legt die bij een mislukte upgrade.

Waar Fernando Alonso in China en Spanje nog kon winnen ging het vanaf Canada hard achteruit met de rode bolides. Fry legt in Autosport uit waar het mis ging: “We namen een andere carrosserie mee naar Canada waar we onzeker over waren. Het gaf wat problemen om die te begrijpen. Wat doe je tijdens de ontwikkeling van de auto met een onderdeel dat niet honderd procent werkt? Het model in de windtunnel is dan al vooruitgegaan en zo’n vier tot zes weken verder. Als je iets wil terugtrekken, krijg je een hoop andere problemen”.

Red Bull Racing profiteerde optimaal van de chaos bij Ferrari, Vettel boekte in elf van de dertiende races een zege. Nico Rosberg en Lewis Hamilton wonnen ieder één race vanaf Canada in hun Mercedes.“Als je me vraagt wanneer de ontwikkeling kantelde, was het rond die tijd. Ik denk niet dat je de schuld op de kalibratie van de windtunnel kan schuiven. We hebben qua ontwikkeling ook een goede winter gehad".