Kind vd Vaart en Sabia doodgeboren

Droevig nieuws uit huize Rafael van der Vaart en Sabia Engizek. Hun kindje is gisteren doodgeboren. Dit heeft het stel zojuist bekendgemaakt.

In oktober was het stel nog dolgelukkig toen bleek dat Sabia in verwachting was. Gisteren is hun kind na negentien weken zwangerschap in een Hamburgs ziekenhuis overleden.

"De klap van het onverwachte verlies is hard aangekomen", laat een woordvoerder van het stel aan de pers weten. "Rafael en Sabia vragen de media om terughoudendheid om dit verlies met de steun van hun naasten in privésfeer te kunnen verwerken."

Update 16.40 uur:
Bert van Marwijk heeft Van der Vaart een paar snipperdagen gegeven, zo weet De Telegraaf. Zijn trainer bij HSV begrijpt dat hij momenteel niet in staat is om te voetballen.

"Op zulke momenten is voetbal niet belangrijk", lichtte technisch directeur Oliver Kreuzer van HSV vandaag toe. Rafael zou juist weer in het veld staan na een enkelblessure die hij onlangs opliep.

"Een heel tragische situatie", aldus Kreuzer. "We hebben Rafael vrij gegeven en hij krijgt al onze steun."

Sabia heeft helaas een historie met miskramen. Tijdens het EK van 2008, toen ze nog was getrouwd met Khalid Boulahrouz, kreeg ze ook al een miskraam. Heel Oranje speelde toen met rouwbanden.