Offermans hoort strafeis

Justitie heeft 120 uur schoffelen geëist tegen  Ricardo Offermans. De voormalige burgervader werd met spreekwoordelijke pek en veren de de gemeenteraad van Meerssen uitgetrapt wegens corruptie. Bij de benoeming voor het burgermeesterschap van de gemeente Roermond zou hij lak hebben gehad aan de spelregels.

De VVD’er schrok van de –in zijn ogen- hoge eis. Justitie houdt rekening met het feit dat de valsspeler inmiddels werkeloos thuis zit.

Offermans kreeg via wethouder Jos van Rey (ook een VVD'er) informatie over de benoemingsprocedure voor het erebaantje.  In verband met andere corrupte praktijken werd de telefoon van Jos de wethouder afgetapt en kon de recherche meeluisteren hoe het spel gespeeld wordt door het 'old boys network' op het hoogste niveau. Er volgde een politie-inval en op dezelfde dag meldde Offermans zich toevallig ziek.

Sommige bronnen beweren dat van Rey ook met staatssecretaris Teeven over de burgermeesterbenoeming gesproken zou hebben. Een zoveelste toeval wil dat bij dit specifieke gesprek, waarbij de lijn ook werd getapt, een stroomstoring was, zodat we de betrokken gesprekspartners op hun blauwe ogen moeten geloven dat er niets onoorbaars besproken werd.