Strootman: "Laat me niet voor lul zetten"

Kevin Strootman maakte dinsdag kennis met geharde en uitgekookte Colombianen. De aanvoerder van Oranje wilde zich niet te kijk laten zetten door James Rodriguez. Strootman vond Colombia een vervelende ploeg om tegen te spelen.

Voor rust kreeg Jeremain Lens rood nadat hij met een duw reageerde op een trap van Pablo Armero. "Jeremain liet zich provoceren en zijn reactie was niet goed, dat weet hij zelf ook", zei Strootman tegen het ANP.

"Voor ons was het wel een goede test om met tien man te spelen, dat kan op het WK ook gebeuren. Natuurlijk moesten we achteruit, maar we hebben bijna geen kans weggegeven en zelf de beste mogelijkheden gehad. Dat is een compliment waard", aldus de derde aanvoerder van het Nederlands elftal.

Met tien man liet Oranje zich niet aftroeven. Strootman nam het voortouw en pakte geel nadat hij door liep op James Rodriguz, die uitdagend voor hem ging staan. "Je laat je niet voor lul zetten in je eigen stadion. Een fantastische speler, maar als hij zoiets doet, mag je daar wel op reageren vind ik. Ik heb hem ook niet geschopt, ik liep alleen door. We hoeven ook niet alles te laten gebeuren, we moeten ons wel wapenen tegen dit soort spel. Ron Vlaar liep ook een paar keer stevig door en als hij dat doet, moet je uitkijken hoor."