Veltman ziet ondanks geslaagd debuut verbeterpunten

Joël Veltman is niet helemaal tevreden over zijn debuut bij Oranje. "Ik denk dat tevredenheid overheerst. Toch waren er wel een paar momentjes waarvan ik denk: dat moet beter de volgende keer", zegt hij na zijn vrijwel foutloze wedstrijd tegen Novum Nieuws. In de Arena kwam Oranje een doelpuntloze remise overeen tegen Colombia.

Een bloedeloze 0-0 was het niet. Regelmatig werd er op het scherpst van de snede gespeeld. "Colombianen kunnen dat als de beste: een beetje bij de scheids staan en een beetje provoceren", zegt Veltman.

Jeremain Lens liet zich uit de tent lokken en greep Armero bij de keel waarna hij van het veld werd gestuurd. "Of het een rode kaart was, weet ik niet. Maar je moet sowieso niet reageren. Dat was niet slim."

Ondanks het numerieke ondertal hield Oranje tot genoegen van Veltman stand. "Ik denk dat we, gezien die rode kaart, wel tevreden mogen zijn met 0-0. En misschien hadden we zelfs met 1-0 moeten winnen gezien die kans van Leroy Fer."

Knap was dat Veltman zich goed staande hield tegen Radamel Falcao, de superster van AS Monaco. Gemakkelijk ging dat echter niet. "Hij is heel sterk en continu met je bezig. Ik begrijp wel dat het een van de beste spitsen van de wereld is."