Franse media bejubelen WK-plaatsing Frankrijk

De Franse media zijn woensdag vol lof over de kwalificatie van het Franse nationale team voor het WK in Brazilië. "Een nachtmerrie is veranderd in een droom", schrijft de toonaangevende sportkrant L'Équipe na de 3-0 overwinning op Oekraïne. "Het team speelde tactisch de perfecte wedstrijd en flikte wat nog nooit een ander land lukte: een 0-2 achterstand uit de heenwedstrijd ongedaan maken."

Ook Le Monde spreekt van een ongekende wending. "Les Bleus heeft het onmogelijke gedaan en gaat toch naar het WK", kopt de krant. "Belachelijk gemaakt door de pers rekende het team af met hun criticasters", staat vervolgens opgetekend in het artikel.

Le Monde hoopt dat in Brazilië de schandvlek van drie jaar geleden wordt weggepoetst. In Zuid-Afrika viel Frankrijk alleen op in negatieve zin, door een reeks schandalen en een uitschakeling in de eerste ronde. "Het doel van Didier Deschamps moet zijn om het team beter te leiden dan in 2010."

L'Équipe meldt tevens dat de verbintenis van Deschamps is verlengd tot de zomer van 2016. De coach had een clausule in zijn contract die automatisch wordt gelicht bij plaatsing voor het WK. Deschamps zelf was in de zevende hemel. "Dit is de magie van het voetbal", jubelde hij over de onverwachte comeback van zijn team.