Casillas ziet Spanje opnieuw WK winnen

Spanje is regerend Europees en wereldkampioen. Iker Casillas denkt dat zijn land de hegemonie kan voortzetten. Spanje plaatste zich voor het WK door onder meer Frankrijk achter zich te houden in de kwalificatiegroep. Spanje won zes van de acht wedstrijden en speelde gelijk tegen Finland en Frankrijk.

In Brazilië volgend jaar is het land weer een van de favorieten op de eindzege. En dat vindt doelman Iker Casillas niet gek. "We kijken enorm uit naar het WK en willen onze stempel drukken in Brazilië. Dat willen we doen door de titel binnen te slepen", vertelde hij zelfverzekerd aan de Spaanse media.

Zijn ploeggenoot bij Real Madrid en Spanje, Sergio Ramos, onderschrijft dat. "We verkeren in goede vorm, spelen met veel zelfvertrouwen en durf en verdedigen de beker. Veel landen willen de beker van ons overnemen, maar dat weerhoudt ons er niet van om vol voor de winst te gaan in Brazilië."

David Villa vindt vooral de breedte van de Spaanse selectie erg sterk. "De trainer kan op elke positie kiezen uit goede voetballers. Dit betekent dat de concurrentie hevig is. We kunnen opnieuw de beker winnen."