Huwelijk Sylvie en Rafael al jaren in zwaar weer

Het huwelijk van Sylvie en Rafael van der Vaart stond al jaren op losse schroeven. In een interview met weekblad Privé vertelt Sylvie dat haar zogenoemde sprookjeshuwelijk al sinds midden 2009 in zwaar weer verkeerde. Vorig jaar gaf de presentatrice al aan te willen scheiden van de voetballer. Begin dit jaar werd de breuk wereldkundig na een ruzie tijdens nieuwjaar.

"Het is natuurlijk een vreselijke tijd geweest", blikt Sylvie terug in het interview, waarover De Telegraaf woensdag schrijft. "Er zijn dagen en nachten geweest dat ik in mijn bed heb liggen woelen en huilen, en echt niet meer wist hoe het verder moest."

Volgens Sylvie heeft haar ziekte een grote rol gespeeld bij de scheiding. De ex-voetbalvrouw kreeg in mei 2009 te horen dat ze borstkanker had. "Ik ben de afgelopen jaren, na mijn ziekte, alleen maar bezig geweest met overleven. Mijn leven was een openbaar circus geworden. Nu kreeg ik de zorg erbij dat Damián zo min mogelijk mee moest krijgen van alle heisa."

Voor zoon Damián blijft Sylvie haar ex 'altijd dankbaar'. "Van mij geen kwaad woord over hem", vertelt Sylvie over Rafael, die inmiddels met zijn nieuwe liefde Sabia zijn tweede kind verwacht. "Hij heeft me het liefste gegeven wat ik heb: onze zoon Damián. En daar blijk ik hem eeuwig dankbaar voor."

Dat haar Franse flirt Guillaume onlangs de vuile was buiten hing in een Duits blad, heeft Sylvie vernederd. "De man is het niet waard om veel woorden aan vuil te maken", vertelt ze aan Privé. "Feit is dat ik nooit van plan ben geweest wat serieus met hem op te bouwen. Ook al had ik wel meer gewild, dan nog was het nooit wat geworden. Daarvoor waren onze karakters te verschillend."

Waarom Zarka onder meer vertelde dat hij na twee minuten al met Sylvie in bed lag, is voor haar nog steeds een raadsel. "Het zal met rancune te maken hebben. Misschien kon hij het tegenover zijn vrienden niet verkroppen dat hij de bons had gekregen?" Sylvie snapt ook niet hoe Guillaume haar zo zwart heeft kunnen maken. "Je kunt mij toch niet neerzetten als het domste wicht op aarde? Dan ga je toch ook wel een beetje voorbij aan wat ik de laatste jaren heb verwezenlijkt?"

Sylvie, die in tegenstelling tot wat Zarka beweerde zegt echt te kunnen koken, staat open voor een nieuwe relatie. "Ik ben natuurlijk wel teleurgesteld in de liefde. Als zelfs een huwelijk waarvan ik dacht dat het voor het leven was kan stuklopen. Toch sta ik wel open voor een nieuwe relatie, al heb ik geen idee waar ter wereld die man zich nu bevindt."

Met Rafael verwacht Sylvie weer door een deur te kunnen zodra de scheiding is afgerond. "Rafael en ik zijn geen mensen die hun problemen oplossen door ruzie met elkaar te maken. Ik ben er zelfs van overtuigd dat we straks, als we helemaal gewend zijn aan de nieuwe situatie in ons leven en de boel tot rust is gekomen, zelfs weer bij elkaar over de vloer kunnen om gewoon een kop koffie met elkaar te drinken."