Huta Galung valt uit top honderd

Tennisser Jesse Huta Galung is uit de mondiale top honderd gevallen. De Haarlemmer zakte vier plekken naar plaats 102. Robin Haase en Igor Sijsling daalden ook. Haase leverde drie plaatsen in en staat nu 49e. Sijsling zakte een plek en is de nummer zeventig.

Huta Galung, die in augustus in de top honderd debuteerde, kwam afgelopen week niet in actie. Haase verloor vorige week in de eerste ronde van het ATP-toernooi in Basel. Hij plaatste zich net als Sijsling zondag wel voor het hoofdschema van het masterstoernooi in Parijs. Die laatste verzamelde afgelopen week geen punten omdat hij vanwege ziekte het ATP-toernooi in Valencia aan zich voorbij liet gaan.

Bij de vrouwen steeg Kiki Bertens  een plek naar plaats 88. De Wateringse heeft sinds de US Open eind augustus geen wedstrijd meer gespeeld. Arantxa Rus zakte van de 163e naar de 164e plek.

De Chinese Na Li bereikte afgelopen weekeinde de finale van de WTA Championships en sprong van plek vijf naar drie. De geblesseerde Maria Sharapova kwam in Istanbul niet in actie en zakte naar plek vier. Agnieszka Radwanska completeert de top vijf, die wordt aangevoerd door Serena Williams. De Amerikaanse won het toernooi in Turkije.

Bij de mannen bleef de top tien hetzelfde. Rafael Nadal is nog steeds de beste van de wereld.