Onduidelijkheid toekomst Nintendo Wii in Europa

Het is onduidelijk of de Nintendo Wii dit jaar voor het laatst in de winkel ligt. De Japanse tak van Nintendo maakte maandag bekend dat de productie van de Nintendo Wii is stopgezet, maar Nintendo Benelux benadrukt tegenover Novum Nieuws dat die verklaring bedoeld is voor de Japanse markt en dat het 'voor de Europese markt niets aan te kondigen heeft'.

Nintendo ziet de verkoop van de zeven jaar oude spelcomputer al enkele kwartalen afnemen. Sommige spellen, waaronder het dansspel Just Dance en het avonturenspel Skylanders, gaan nog wel als warme broodjes over de toonbank.

Sinds de Nintendo Wii eind november 2006 op de markt kwam, werden wereldwijd meer dan honderd miljoen exemplaren van de spelcomputer verkocht. Sinds november vorig jaar ligt de Wii U, de opvolger van de Nintendo Wii, in de winkel.

Nintendo zou de aandacht volledig op de Wii U willen richten. Het bedrijf is niet tevreden met de verkoop van de spelcomputer tot nu toe. Tot en met juni gingen minder dat vier miljoen exemplaren over de toonbank. Het Japanse gamebedrijf hoopt met de release van nieuwe spellen, waaronder Zelda, Mario en Wii Fit, de interesse van consumenten en gamers te wekken.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD heeft deze maand in ieder geval gezorgd voor een stijgende verkoop. Winkelketens in Nederland gaven aan dat zij de verkoop van de spelcomputer hebben zien vertwintigvoudigen. Vooral de bundel met het nieuwe Zelda-avontuur zou populair zijn. Exacte verkoopcijfers zijn niet bekend.


Onduidelijkheid toekomst Nintendo Wii in Europa