[Bundesliga] Van Marwijk behoudt ongeslagen status bij HSV

Bert van Marwijk is nog altijd ongeslagen als coach van Hamburger SV. De Deventenaar speelde zondag bij zijn thuisdebuut met 3-3 gelijk tegen VfB Stuttgart. Rafael van der Vaart tekende voor het laatste doelpunt. Van Marwijk had aan zijn eerste twee wedstrijden, beide uit, vier punten overgehouden.

Karakter kon HSV niet ontzegd worden. De Noord-Duitsers kwamen liefst driemaal terug van een achterstand. Voor HSV scoorden achtereenvolgens Pierre-Michel Lasogga, Maximilian Beister en dus ook Van der Vaart. Voor de Nederlandse aanvoerder was het alweer zijn vijfde competitietreffer.

Namens Stuttgart scoorden Alexandru Maxim en Christian Gentner. De derde treffer was een eigen doelpunt van HSV-verdediger Johan Djourou. Antonio Rüdiger werd namens de bezoekers zes minuten voor tijd van het veld gestuurd na een charge op Van der Vaart.

Veel schoot HSV niet op met de remise. De ploeg verkeert met negen punten uit evenzoveel duels nog steeds in de onderste regionen van de Bundesliga. Stuttgart is met drie punten meer de huidige nummer acht.