FOK!filmtip van de dag: Machete (2010)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Machete

Voor de FOK!filmtip van de dag gaan we vandaag voor Machete, een fijne film van Robert Rodriguez, die vanavond om 22.50 uur te zien is op RTL5. In de brute actiefilm draait het om Machete (Danny Trejo), een losgeslagen Mexicaan die zijn naam heeft verdiend met het hanteren van grote kapmessen. Als hij de opdracht aanneemt om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) af te maken ontdekt Machete dat hij voor de zoveelste keer in de val gelokt is. Machete zint op wraak en krijgt daar ruim de kans voor als hij samen gaat werken met Luz (Michelle Rodriguez), Sartana (Jessica Alba), Benito del Toro (Cheech Marin) en zelfs April (Lindsey Lohan), de dochter van zijn grote vijand. Al snel onstaat er een leger van illegalen en kan Machete jacht beginnen op iedereen die hem ooit dwars heeft gezeten.

Machete 1

Machete is een film die op een nogal bijzondere wijze is ontstaan. Toen Robert Rodriguez en Quentin Tarantino samen het Grindhouse tweeluik hadden gemaakt, hadden ze ook een aantal fake trailers gemaakt als inleiding van de twee films. Hierbij zat ook een trailer voor de op dat moment nog niet bestaande film Machete. Veel van de fans hadden dat kennelijk niet in de gaten en vroegen de regisseurs het hemd van het lijf over deze onbekende film.

In tegenstelling tot Rodriguez en de fans van de filmmakers geloofde de studio niet in de film en weigerde daar aan mee te werken. Zelfs toen Rodriguez een cast wist te presenteren met grote namen als Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal en Don Johnson, kreeg de filmmaker nog steeds te horen dat hij zelf maar een budget moest regelen om de film te realiseren. Uiteindelijk zou Machete met een bescheiden budget van slechts 20 miljoen dollar gemaakt worden en werd een groot succes in de wereldwijde bioscopen.

Machete 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!