FOK!filmtip van de dag: The Mechanic (2011)

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!

The Mechanic

Voor de FOK!filmtip van vandaag gaan we voor een fijne remake van een Charles Bronson-film uit de zeventiger jaren. Op SBS6 is namelijk om 20.30 uur de film The Mechanic te zien. Arthur Bishop (Jason Statham) is één van de allerbeste huurmoordenaars die er te vinden zijn. Op koelbloedige wijze voert hij zijn opdrachten uit zonder ook maar een enkel spoor achter te laten. Nadat zijn leermeester Harry McKenna (Donald Sutherland) wordt vermoord, besluit Bishop zijn leven te beteren. Het wordt pas echt gecompliceerd als Harry’s zoon Steve (Ben Foster) hem benadert met het verzoek om hem de kneepjes van het vak bij te brengen.

The Mechanic 1

"I'm going to put a price on your head so big, that when you look in the mirror
your reflection's gonna want to shoot you in the face."

Een aangename remake van de klassieker met Charles Bronson uit 1972. The Mechanic is een heerlijke film met veel knallende actie en schietpartijen, waarbij de kogels je om de oren vliegen; met andere woorden, een film die Statham op het lijf geschreven is. Regisseur Simon West maakte eerder naam met spetterende actiefilms zoals Con Air (1997), Lara Croft: Tomb Raider (2001), When a Stranger Calls (2006) en The Expendables 2 (2012).

The Mechanic 2

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!