FOK!filmblik: Bunny Lake Is Missing (1965)

In het FOK!filmblik van vandaag treffen we weer zo'n fijne cultfilm aan uit de zestiger jaren. Bunny Lake is Missing was een psychologische thriller uit 1965 van regisseur Otto Preminger, een Oostenrijks-Amerikaanse filmmaker die eerder naam had gemaakt met films zoals Laura (1944), Anatomy of a Murder (1959), Angel Face (1952) en Saint Joan (1957).

Bunny Lake Is Missing

In Bunny Lake Is Missing draait het om Ann Lake (Carol Lynley), een alleenstaande moeder die net vanuit de Verenigde Staten naar Groot-Brittannië is verhuisd. Als ze haar dochtertje Bunny voor het eerst van school gaat halen, is deze nergens te vinden. Bij nader onder zoek blijkt het meisje niet eens op de school ingeschreven te staan. De politie doet onderzoek maar vindt geen enkel bewijs dat Bunny ooit heeft bestaan en vermoed dat Ann niet helemaal in orde is in haar bovenkamer.


Bunny Lake Is Missing was een heerlijke film die vooral bekend werd vanwege de soundtrack waarop we, naast de prima filmmuziek van Paul Glass, ook een drietal liedjes van The Zombies aantreffen. De film was gebaseerd op het gelijknamige boek van Merriam Modell, die deze in 1957 uitbracht onder het pseudoniem Evelyn Piper. De film zou in 1966 in Nederland in de bioscopen te zien zijn onder de titel Bunny Lake Wordt Vermist.

Uit de Leeuwarder Courant van 24 augustus 1966
Uit de Leeuwarder Courant van 24 augustus 1966