[Serie A] AS Roma blijft perfect met monsterzege

Ook na de zesde speeldag in Italië heeft AS Roma nog geen punt verspeeld in de Serie A. De ploeg wandelde naar een ruime zege op Bologna. Met Kevin Strootman in de basis begon AS Roma aan de wedstrijd tegen Bologna, wetend dat Napoli en Juventus al gewonnen hadden. En na acht minuten was Roma al op weg naar de zesde zege op rij in de Serie A.

Bologna-doelman Gianluca Curci kon een vrije trap van Miralem Pjanic nog keren, maar Alessandro Florenzi schoot de rebound in het lege doel. Na een kwartier was de wedstrijd al beslist. Gervinho was met een snelle counter van Roma mee, draaide om Mikael Antonsson heen en schoot beheerst de 2-0 binnen. De derde Roma-goal liet ook niet lang op zich wachten. Na 25 minuten schoot verdediger Mehdi Benatia een volley van dichtbij binnen.

Hierna deed Roma het een tijdje rustig aan. In de tweede helft zette Gervinho zijn tweede goal op het scorebord. Hij liet Antonsson opnieuw in het stof bijten en schoot prachtig in de bovenhoek de 4-0 binnen. Het slotakkoord was voor Adam Ljajic, die op aangeven van Pjanic de bal simpel over Curci lobde.

Door de zege heeft AS Roma de maximale achttien punten, twee meer dan Napoli en Juventus en vier meer dan Internazionale. Het doelsaldo van Roma is eveneens indrukwekkend met zeventien goals voor en één tegen.