Vakbonden vrezen doorstart ongezonde Oad-onderdelen

Vakbonden FNV Bondgenoten en De Unie zijn blij met de doorstart van twee Oad-onderdelen, maar vrezen voor de onderdelen die minder gezond zijn. Dat zeggen FNV-bestuurder Brigitta Paas en een woordvoerder van vakbond De Unie zondag, nadat bekend werd gemaakt dat het busbedrijf van Oad en SRC-Cultuurvakanties een doorstart maken.

"We hebben er een dubbel gevoel bij", aldus de zegsman van De Unie. "Enerzijds zijn we heel blij, anderzijds vrezen we nog voor de 1550 andere banen nu het gezonde deel van het bedrijf wordt weggesneden." De Unie vreest met name voor de werknemers van 140 winkels die als gevolg van het faillissement vooralsnog dicht moeten.

Ook Paas denkt er zo over. "Het busbedrijf was vrij gezond en is makkelijk om mee door te gaan", aldus de FNV-bestuurder. Dinsdag gaan de vakbonden in gesprek met de curatoren van de Oad Groep.

Vakbond De Unie heeft sinds zaterdag een platform geopend waar werknemers van de reisorganisatie terecht kunnen met vragen. Daar hebben zich in amper twee dagen vierhonderd mensen aangemeld volgens de zegsman. Oad-werknemers kunnen er onder meer terecht voor vragen over salaris, vakantiegeld en het UWV.