Ibrahimovic: "In het echt ben ik anders"

Zlatan Ibrahimovic vindt het onterecht dat hij wordt bestempeld als een 'bad boy'. De Zweed wordt weleens moe van zijn reputatie. "Ik lees continu dat mensen mij arrogant vinden en dat ik een hoge dunk van mezelf heb of een slecht karakter heb", zegt Ibrahimovic in een interview met de BBC.

"Dat hoor ik al van jongs af aan. Maar als mensen mij ontmoeten zeggen ze: je bent in het echt anders. Ik ben zelf niet iemand die anderen veroordeelt terwijl ik ze nog nooit heb ontmoet. Waar ik vandaan kom doen we dat soort dingen niet."

De oud-Ajacied is naar eigen zeggen geen lastige jongen in een groep. "Iemand heeft dat beeld ooit geschetst en het achtervolgt me overal, waar ik ook ga of sta. Maar als je met de trainers praat onder wie ik gespeeld heb, is Pep Guardiola de enige van hen die misschien zal zeggen dat ik een probleemjongen was. Dat wil zeggen: áls hij iets te zeggen heeft, wat ik niet denk."

In het boek 'Ik, Zlatan' praat Ibrahimovic openhartig over zijn relatie met voormalig Barcelona-trainer Pep Guardiola. "Ik droomde ervan ooit voor Barcelona te spelen, maar nu denk ik dat mijn dromen beter voor me kan houden in plaats van ze uit te laten komen. Deze droom maakte me haast kapot. Waarom hij stopte met tegen me te praten, weet ik nog altijd niet.”

“Misschien kom ik het wel nooit te weten. Ik probeerde contact te krijgen, maar hij wilde het niet, hij ontweek me. Als ik een ruimte binnenliep waar hij koffie zat te drinken, stond hij op en liep hij weg. Ik dacht op den duur daarom: Guardiola is het probleem, ik niet. Er zijn nooit antwoorden gekomen", aldus de 31-jarige Ibrahimovic.