Marotta: "UEFA moet Italiaans voetbal helpen"

Giuseppe Marotta, algemeen directeur van Juventus, luidt de noodklok voor het Italiaanse voetbal. De bestuurder hoopt op hulp van de Europese voetbalbond UEFA. Marotta klaagt met name over de voordeliger belastingstelsel in omliggende landen.

Hierdoor zijn clubs uit andere competities eerder in de mogelijkheid om hoge salarissen te betalen en dus betere spelers aan te trekken. "De variërende belastingstelsels zorgen er voor dat het Italiaanse voetbal gevaar loopt", aldus de bestuurder tegen diverse media.

"Dit moet meer gelijk worden, want anders kan er te veel verdeeldheid komen. Daarom hoop ik dan ook dat de UEFA ingrijpt", vervolgt de directeur van De Oude Dame. Maar Marotta begrijpt ook dat de Italianen zelf ook aan de slag moeten.

"Het is nodig dat het Italiaanse voetbal hervormd wordt, om te beginnen met de stadions. De meeste zijn inmiddels oud en vervallen. Er moeten meer vergunningen worden verstrekt voor het bouwen van nieuwe voetbalstadions. Een van de redenen dat we achter lopen is namelijk dat we niet genoeg inkomsten uit stadions halen."