Kaká hoopt in Milaan plezier terug te vinden

Ricardo Kaká hoopt bij AC Milan weer plezier te krijgen in het voetballen. De Braziliaan keerde deze week terug in Italië, na een teleurstellend avontuur bij Real Madrid. In vier jaar tijd was Kaká bij Real nooit echt zeker van een basisplek. Spijt van zijn transfer naar Spanje heeft de 31-jarige middenvelder echter niet.

"Maar ik ben in die periode de spelvreugde wel een beetje verloren", sprak hij donderdag bij zijn presentatie in San Siro. Mede door zijn blessureleed kon Kaká trainer José Mourinho vaak niet overtuigen. "Het ligt trouwens niet aan hem dat ik ben teruggegaan naar Milaan. Hij maakte me zelfs sterker. Ik moet regelmatig spelen en ik hoop dat bij Milan weer te kunnen doen."

"Hier wil ik de spelvreugde weer terugvinden. We hebben een team met veel kampioenen, die goed met druk kunnen omgaan. Ik weet wat het is om met Milan te winnen." Kaká speelde tussen 2003 en 2009 al voor de Rossoneri. De club won in die periode onder meer één keer de Serie A, de Champions League en het WK voor clubteams.