Cruijff is Barça-president Rosell spuugzat

Johan Cruijff laat geen spaan heel van Sandro Rosell, clubpresident van FC Barcelona. De voormalige stervoetballer is de handelswijze van de Catalaan meer dan zat.

"Het liefst blijf ik zo ver mogelijk bij hem uit de buurt", laat Cruijff er geen twijfel over bestaan dat hij Rosell nooit meer wil zien in zijn leven. "Hij was nog niemand toen hij bij Barcelona aankwam, maar maakte me al drie jaar belachelijk. Toen hij me na een maand opbelde, weigerde ik met hem te praten", zegt Cruijff tegen Catalunya Radio.

Reden voor de woede bij het Nederlandse voetbalicoon is Rosells omgang met de Johan Cruijff Foundation. Rosell komt al drie jaar de betalingen aan het fonds niet na, die in een contract zijn opgesteld. Cruijff: "Als ik zou willen, dan zou ik er een rechtzaak van kunnen maken. Maar zoiets wil ik helemaal niet. Barcelona verliest dan een goede reputatie."

Rosell had de problemen volgens Cruijff allang op kunnen lossen. "Wij hebben al tijden alle benodigde documenten klaarliggen om getekend te worden door de clubpresident, maar hij blijft dat gewoon weigeren."

Barcelona stelde Rosell in 2010 aan als clubpresident. Sindsdien is de betrokkenheid van Cruijff bij zijn oude werkgever aanzienlijk afgenomen. De 66-jarige oud-international steunt met zijn fonds de kinderen in armere wijken die niet kunnen voetballen.