NG:DEV.TEAM wordt Nintendo-developer

NG:DEV.TEAM, ontwikkelaars van side scrolling shoot 'm ups als Gunlord, is nu officieel Nintendo-ontwikkelaar geworden. Het eerste project zal zijn om Gunlord te porten naar Nintendo 3DS en Nintendo Wi U. Om geld in te zamelen hebben ze een indiegogo-campagne gestart.

Gunlord voor 3DS en Wii U zal een port worden van de Dreamcast- en NEOGEO-versie en verscheen in 2012. De game heeft tien levels en is te herkennen aan de graphics in 16-bits-stijl. De eindbazen zullen je halve scherm innemen en de hele game loopt op een constante 60 fps.

De nieuwe versies krijgen een groter beeld aangezien het origineel slechts in 320x240 pixels liep. De 3DS-versie wordt bijvoorbeeld 400x240 en de Wii U-versie krijgt een 16:9-beeldformaat. De Wii U-versie kan tevens tv-lijnen nabootsen zodat het lijkt alsof je op een ouderwetse beeldbuis aan het gamen bent. De moeilijkheidsgraad van de game wordt verbeterd zodat het gelijkmatiger wordt, tevens zal er een easy mode toegevoegd worden. 

Mocht je interesse hebben in de game, dan kun je meehelpen om de game te financieren via indiegogo. Vanaf 12 euro kun je al een 3DS- of Wii U-exemplaar bemachtigen.