Ledenraad KNSB achter voorzitter Terpstra

De ledenraad en het algemeen bestuur van de KNSB hebben woensdag hun steun uitgesproken voor voorzitter Doekle Terpstra. "De integriteit van de voorzitter wordt op geen enkele manier in twijfel getrokken", laat de schaatsbond woensdag weten.

Terpstra kwam afgelopen week onder vuur te liggen nadat het Algemeen Dagblad een analyse had gepubliceerd van de gunning van het nieuwe nationale schaatscentrum. Daarin werd gesuggereerd dat de preses intern akkoord was met de gunning aan de Icedome in Almere, terwijl hij naar de buitenwereld andere geluiden liet horen.

Er werd onder meer beweerd dat Terpstra het bondsbestuur en de ledenraad 'een rad voor de ogen zou hebben gedraaid'. "Dat wordt door de ledenraad unaniem van de hand gewezen", meldt de KNSB.

Terpstra is blij met de steun. "Ik heb nog nooit zo nadrukkelijk een mes in mijn rug gevoeld als toen ik het artikel in het AD las", vertelt hij. "Ik kan me goed voorstellen dat de situatie veel emoties los heeft gemaakt. Net als dat partijen en personen het met ons oneens zijn. Maar we kijken nu vooruit."