[PD] Isco voorkomt valse start Real Madrid

Real Madrid heeft zondag ternauwernood puntenverlies voorkomen in de Primera Division. De nummer twee van afgelopen seizoen won met 2-1 van Real Betis. Nieuweling Isco kopte vier minuten voor tijd snoeihard de winnende goal binnen.

Tegen de bezoekers uit Valencia lukte er in eerste instantie niet veel voor Real. De Koninklijke was vooral voor het doel van Betis niet scherp. Aan de andere kant had Jorge Molina het vizier wel op scherp staan en in de veertiende minuut scoorde hij de verdiende 1-0.

De voorsprong bleef twaalf minuten op de borden staan. Toen tekende Karim Benzema voor de gelijkmaker. Betis was nog voor rust dicht bij de tweede treffer, maar Nosa Igiebor trof de lat. Vlak na de thee deed Cristiano Ronaldo hetzelfde.

Real was in de tweede helft de betere ploeg, maar weer lukte het lang niet om te scoren. Uiteindelijk was het Isco die Real bij de eerste officiële wedstrijd van trainer Carlo Ancelotti redde. Een voorzet van Marcelo van de linkerkant kopte hij net onder de lat hard binnen.

Granada won uit bij Osasuna met 2-1. Youssef El Arabi en Hassan Yebda scoorden voor rust voor de Andalusiërs. Francisco Punal deed elf minuten in de tweede helft wat terug voor de Baskische thuisploeg. Een kans op de 3-1 liet Granada vervolgens liggen. Piti miste van elf meter.