Ray Liotta in film CIA-cokeschandaal

Ray Liotta heeft getekend voor een sleutelrol als gepensioneerde CIA-agent in het drama Kill the Messenger. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De op feiten gebaseerde film gaat over een journalist, gespeeld door Jeremy Renner, die ontdekt dat de CIA cocaïne Californië binnensmokkelt en het geld naar de Contra's in Nicaragua sluist.

Liotta's personage wordt in het geheim door Webb geïnterviewd en blijkt een van de sleutelfiguren in het openbaar maken van het hele schandaal.

Webb publiceerde zijn verhaal, Dark Alliance, in 1996 in drie delen. De CIA sloeg keihard terug, waardoor Webb gedurende een langdurige lastercampagne financieel en emotioneel tot de afgrond werd gebracht. In 2004 pleegde hij zelfmoord.

De film staat onder regie van Michael Cuesta, die al eerder afleveringen regisseerde van de tv-series Six Feet Under, Dexter en Homeland. Tot de cast van Kill the Messenger behoren Michael Sheen, Andy Garcia, Robert Patrick en Oliver Platt. De film, waarvan de opnames al in volle gang zijn, verschijnt volgend jaar.


Ray Liotta in cocaïnedrama Kill the Messenger (Foto: Novum)