Allegri: "Balotelli een groot kind"

Massimo Allegri ziet AC Milan niet als favoriet voor de 'Scudetto'. De trainer denkt dat kampioen Juventus de beste papieren heeft. Ook liet hij zich uit over Mario Balotelli.

Allegri begint zijn verhaal aan La Gazzetta dello Sport door de lucht tussen hem en Juve-trainer Antonio Conte te klaren. De twee lagen afgelopen seizoen meermaals overhoop. "Mijn woorden moeten niet altijd serieus worden genomen. Er moet ruimte zijn voor wat humor in het spel. Ik denk dat Conte een geweldige prestatie heeft neergezet."

"Wat mij betreft is Juventus opnieuw favoriet om de Serie A te winnen. Vergeleken met vorig seizoen hebben wij het voordeel dat we bij elkaar zijn gebleven en een jaar samen zijn. De competitie zal meer in balans zijn, maar Juve heeft enkele goede spelers aangetrokken."

Daarnaast ziet Allegri in zijn ploeg een leidersrol weggelegd voor de flamboyante Mario Balotelli. "Balotelli kan goed overweg met de jonge spelers en is goed bezig. Uiteindelijk blijft hij zelf natuurlijk een groot kind, maar we moeten hem behandelen als iemand van 23. Op bepaalde vlakken moet hij zich nog verbeteren."

"Ik heb lange tijd met hem gepraat en hij weet dat hij onze belangrijkste speler is. Hij moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen en onze leider op het veld worden. Hij heeft enorm veel potentie en heeft nog genoeg ruimte om zich te verbeteren."