Europese versie The Last of Us gecensureerd

Ontwikkelaar Naughty Dog bevestigt dat de PAL-versie van het spel The Last of Us elementen mist die wel in de Amerikaanse versie zitten. Na weken van vragen door argwanende spelers is het hoge woord eruit en is het antwoord gepost op de fora van Naughty Dog en PlayStation.

"De bloed- en geweldratings zijn afhankelijk van de lokale regelgeving in verschillende landen, dus het spel moet enigszins worden gewijzigd om deze keuzes tegemoet te komen", gaf de woordvoerder aan. "Als je de Noord- of Zuid-Amerikaanse versie importeert is deze niet gecensureerd, maar de Europese versie wel."

Door de censuur missen de Europese, Australische en andere PAL-regionen enkele elementen in multiplayer. Je kunt mensen niet onthoofden en er is veel minder bloed. Naughty Dog zegt dat ze niets aan de regels van de verschillende regionen kunnen doen en gaat ook niet werken aan een menu-optie om gamers keuze te geven de censuur zelf aan of uit te zetten.

Spelers vragen zich af waarom de censuur voor de gehele PAL-regio geldt, want bijvoorbeeld Engeland en Nederland zijn veel liberaler dan landen als Duitsland en Australië. Gamers hadden graag gezien dat de ontwikkelaar het eerder had gemeld, zodat ze in ieder geval de kans hadden gehad de game te importeren.

De censuur geldt alleen voor multiplayer, de singleplayer van The Last of Us is overal hetzelfde.

The Last of UsLinks de versie in Europa, rechts de mogelijkheden in Amerika