Van Raaij: "PSV geen titelkanshebber"

Na de overtuigende 2-0 zege op Zulte Waregem heerst er euforie binnen de contreien van het Philips Stadion. Harry van Raaij is minder optimistisch gestemd.

De erevoorzitter van PSV liet zich het voorbije seizoen meermaals kritisch uit over de koers die zijn voormalige club vaart, en weigert ook nu de polonaise te lopen. Volgens Van Raaij is het kampioenschap voorlopig te hoog gegrepen voor Phillip Cocu en consorten.

"Het seizoen is geslaagd als deze jonge ploeg zich ontwikkelt tot een team dat volgend jaar, of het jaar daarop, weer als kanshebber voor de titel geldt", zo vertelt hij The Post Online. Op dit moment beschouwt hij PSV dus niet als titelkandidaat. "Ik denk dus niet dat PSV dit jaar kampioen wordt. Het zou een grote verrassing zijn als het wél gebeurt, maar we moeten niet verwachten dat ze 34 wedstrijden op constant en hoog niveau kunnen presteren."

Van Raaij beschouwt Ajax als de grote titelfavoriet, mits de Amsterdammers hun sterkhouders binnenboord weten te houden. Wat betreft PSV, hoopt hij op een geleidelijke terugkeer aan de top. "Natuurlijk moeten we Europees voetbal halen, maar laten we eerst rustig bouwen en groeien met leuk voetbal."