[CL] Cocu trots op sterk en jeugdig PSV

Philip Cocu keek met veel genoegen terug op zijn Europese debuut als trainer van PSV. De Eindhovenaren rekenden in eigen huis af met Zulte Waregem (2-0). Dankzij de overtuigende overwinning op de Belgen zijn de play-offs opeens erg dichtbij voor de jonge ploeg van Cocu. Met een handvol nieuwe spelers was het ook voor de oefenmeester afwachten hoe het Champions League-duel zou verlopen, maar na afloop kon Cocu alleen maar tevreden zijn.

"Ze zullen moe zijn, maar echt moe ook weer niet. Hier moeten ze namelijk van genieten", glimlachte de keuzeheer tegenover de NOS. "De manier waarop we gevoetbald hebben en negentig minuten alles hebben uitgevoerd, daar ben ik trots op. Het is nog belangrijker dat we achterin scherp en alert waren. Als zij nog 2-1 maken, wordt die wedstrijd nog heel lastig."

"Nu hebben we een goede uitgangspositie. PSV heeft continu opgelet en zijn taken goed uitgevoerd. De wedstrijd was in onze handen. De eerste goal was bevrijdend, want we hadden al veel kansen gehad. Het kon niet anders dan dat we er één of twee zouden maken."