Schoonma neemt het op voor Kanye West

Kanye West is volgens zijn schoonmoeder Kris Jenner helemaal niet agressief. De 36-jarige rapper ging vorige week door het lint toen hij werd aangesproken door een paparazzo, zo was te zien in een video op internet. "Hij heeft helemaal geen kort lontje", zei Jenner daarover in het Amerikaanse programma The Talk.

"Ik ken Kanye heel erg goed, we zijn erg close", vertelde Jenner, de moeder van Kanyes vriendin Kim Kardashian. "Dit gebeurt niet zomaar. Het duurt erg lang voordat die gevoelige snaar wordt geraakt en dan kan iemand zijn zelfbeheersing verliezen."

Volgens Kris is Kanye door de paparazzi uitgedaagd. "Ik weet niet wat voor dit videofragment is gebeurd", aldus Jenner. "Ik wil niet iets veroordelen waar ik niet bij was. Niemand van ons weet wat er in die vijftien minuten daarvoor is gebeurd. En hoe ze misschien tekeer zijn gegaan."

Kanye riep tegen de cameraman dat hij zijn mond moest houden en greep even later naar de camera. Jenner geeft het kersverse vaderschap als excuus voor het gedrag van de rapper. "Ik denk dat hij last heeft van het slaaptekort", vertelt Jenner. "Door de baby waarschijnlijk."