EA is niet bezig met Wii U-games

Jeff Brown, vicepresident van de communicatietak van het bedrijf, bevestigt dat Electronic Arts geen Wii U-games in ontwikkeling heeft. Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat de Frostbite 3-engine niet wordt geport naar Wii U.

Het eerdere nieuws betekende al dat next-gen franchises van het bedrijf de console overslaan: dus geen Battlefield 4, Star Wars-spellen en Mass Effect spin-off. Maar nu geldt hetzelfde voor alle titels van het Electronic Arts. De uitgever vertelde Kotaku dat "er op dit moment geen spellen in ontwikkeling zijn voor de Wii U."

Het is een slag voor Wii U-fans die teren op de blijkbaar loze belofte van EA, die in 2011 beloofde de console te ondersteunen. Jeff Brown sluit niet uit dat de uitgever het platform alsnog van titels gaat voorzien in de toekomst. EA vindt desondanks dat het de belofte al vervuld heeft door games als Mass Effect 3 en Need For Speed Most Wanted uit te brengen voor de console. De komende E3 heeft Nintendo dus andere uitgevers nodig om Wii U van spellen te voorzien.

Wii U