PSV en Roma akkoord over Strootman

Het vertrek van Kevin Strootman bij PSV is aanstaande. De Eindhovense club bereikte dinsdag een definitief akkoord over de overgang van de middenvelder naar AS Roma. Dat meldt PSV op de website. Strootman is inmiddels afgereisd naar Rome om daar een persoonlijk akkoord te sluiten en medisch te worden gekeurd.

De transfer van Strootman hing al enkele dagen in de lucht nadat de clubs voor het weekeinde al aan het onderhandelen waren geslagen. Naar verluidt liet de definitieve deal op zich wachten door een door PSV verlangde bankgarantie. Hoeveel PSV voor Strootman krijgt is niet bekend geworden. Vorige week zei technisch directeur Marcel Brands nog dat Strootman alleen voor een 'extreem hoog bedrag' weg mocht.

Strootman speelde sinds 2011 bij PSV. Toen werd hij, net als de eerder deze zomer naar Napoli vertrokken Dries Mertens, overgenomen van FC Utrecht. Hij begon zijn loopbaan bij Sparta Rotterdam. Met PSV won hij in zijn eerste seizoen de KNVB Beker en een jaar later de Johan Cruijff Schaal. Ook groeide Strootman uit tot basisspeler van het Nederlands elftal.

De overgang van Strootman was 'een niet tegen te houden transfer', meldt Brands, die het ook heeft over 'een van de grootste bedragen in de historie van PSV'. "Het is ook een groot sportief verlies."