[Confed. Cup] Italië verder na gelukkige zege op Japan

Italië en Brazilië hebben zich woensdag geplaatst voor de halve finale van de Confederations Cup. De Italianen zegevierden in een spectaculair duel met 4-3 over Japan en brachten daarmee in navolging van Brazilië hun puntentotaal op zes. Het nog puntloze Japan en Mexico, dat eerder woensdag verloor van de Brazilianen, zijn na twee wedstrijden al uitgeschakeld.

Japan speelde de eerste helft in het Braziliaanse Recife superieur en kwam via Keisuke Honda en Shinji Kagawa op een 2-0 voorsprong. Daniele De Rossi deed vlak voor rust iets terug, waarna Italië kort in de tweede helft een 3-2 voorsprong nam. Een Japans eigen doelpunt en een benutte strafschop van Mario Balotelli zorgden daarvoor.

Japan liet het er niet bij zitten en kwam via Shinji Okazaki op gelijke hoogte. De Japanners maakten vervolgens vol jacht op de winnende goal, maar de treffer viel tegen de verhouding in aan de andere kant. Sebastian Giovinco kroonde zich vier minuten voor tijd tot matchwinner. Vitesse-spits Mike Havenaar was even daarvoor bij Japan als invaller in het veld gekomen.

Submitter:  Bron: Novum